Catedral de Chartres

La catedral de Chartres, ance conoseda como Catedral de Nosa Seniora de Chartres, es un catedral gotica de la Eglesa Latina locada en Chartres, Frans, a 80 cilometres a sude-ueste de Paris. La catedral de oji, xef construida entre 1194 e 1220, es la ultima de la sinco cual ia ocupa la site de la tempo cuando lo ia deveni un bispia en la sentenio 4.

Nom edita

La nom en franses es Cathédrale Notre-Dame de Chartres.

Fenetras edita

Cisa la cualia la plu distinguida de la catedral de Chartres es la grado a cual la strutur arcitetal ia es ajustada per segue la nesesas de la vitro colorida. La usa de un fasada de tre partes con contrafortes esterna ia permete fenetras plu grande ca en desinias pasada, xef en la clarestorio.

Bibliografia edita

  • Burckhardt, Titus. Chartres and the birth of the cathedral. Bloomington: World Wisdom Books, 1996. 978-0-941532-21-1
  • Delaporte, Y. Les vitraux de la cathédrale de Chartres: histoire et description par l'abbé Y. Delaporte ... reproductions par É. Houvet. Chartres : É. Houvet, 1926. 3 volumes (consists chiefly of photographs of the windows of the cathedral)
  • Houvet, E. Cathédrale de Chartres. Chelles (S.-et-M.) : Hélio. A. Faucheux, 1919. 5 volumes in 7. (consists entirely of photogravures of the architecture and sculpture, but not windows)
  • Houvet, E. An Illustrated Monograph of Chartres Cathedral: (Being an Extract of a Work Crowned by Académie des Beaux-Arts). s.l.: s.n., 1930.
  • Mâle, Emile. Notre-Dame de Chartres. New York: Harper & Row, 1983.
  • Miller, Malcolm. Chartres Cathedral. New York: Riverside Book Co., 1997. 978-1-878351-54-8.