Oscar Arias Sanchez (1941–) ia es la presidente de Costa Rica entre 1986 e 1990. Naseda en Heredia, Costa Rica, Arias ia es instruida a la Universia de Costa Rica, Universia de Boston, la Scola de Economia de London, e la Universia de Essex.

De 1969 a 1972 el ia ensenia siensa political a la Universia de Costa Rica e ia prende plu tarda postos ministral su presidentes José Figueres e Daniel Oduber. Ativa en la Partida Nasional de Libri (PLN), el ia es elejeda a la asembla nasional en 1978; en 1979 el ia deveni xef de PLN. En 1986, on ia eleje el a presidente.

El ia deside crea un scema de pas per America sentral par diplomatia personal entre la gidores de statos de America sentral. Arias Sanchez demanda El Salvador, Guatemala, Honduras, e Nicaragua per reativi la prosede pasal de Contadora, cual ia fali par geras interna en la area e la tensas entre la governas de la SUA e Sandinista de Nicaragua. En agosto 1986, la presidentes de tota sinco nasiones de America sentral ia suscrive la acorda de pas.

Per onora sua atas grande, Arias Sanchez ia es presentada con la premio Nobel de pas en 1987. De 1990 el ia continua labora per pas par la Funda Arias per Pas e Progresa Umana.