Yasser Arafat

politiciste filastini

Yasser Arafat ar: (ياسر عرفات) ia nase en 1929 en Cairo, Misre, como Abd al-Rahman Arafat al-Husaini, e ia mori en 2004 en Frans. El ia es un politiciste filastini, e de febrero 1996 la presidente de la governa de autonomia filastini. Sua nom militar ia es Abu Amar.

Arafat en 2001

El ia reseta la premio Nobel per pas con Ximon Peres e Yitzhak Rabin. Sua padre ia es un mercator de telas. Arafat ia dise ce sua pais de nase es Ieruxalim ma plu probable sua loca de nase ia es en Cairo o Gaza. El ia studia tecnica eletrical en Cairo. El ia labora como un esperta sur esplodes en batalias de canal de Suez contra la colonistes brites e franses. El ia deveni un teninte en la armada misri. Alora el ia susede partal en laboras de construi.

En 1959 el ia fundi en Cuait "la Organiza de Libri de Filastin" (Fatah). De 1969 el ia es presidente de la organiza per libri de Filastin (PLO). El ia reveni, pos esclui longa, a la autonomia filastini en 1994 pos tratas de autonomia. En 2000, Arafat ia fa un interacorda con ministro xef israeli Barac e presidente de SUA Bill Clinton en Campo David, sur la fundi de stato filastini, cual no ia reali asta aora. Clinton ia sta entre Barac e Arafat ci ia presa manos con lunlotra en Oslo, Noria. De 2001, el ia vive prisonida a casa en Ramala per du anios.

El ia sufri cisa de sindrom Parkinson. En otobre de 2004, sua maladia ia deveni plu sever cuando on ia transporta el a Paris. Ala el ia cade en coma a 4 novembre. On ia declara ofisial sua mori a 11 novembre 2004.