Lista de persones cual merita un biografia

Biografia es la studia e arciva de la vives de persones de istoria e persones ci vive oji.

Esemplos de persones importante:

MusicistesEdit

  1. Wolfgang Amadeus Mozart
  2. Johann Sebastian Bach
  3. Ludwig van Beethoven

EsplororesEdit

  1. Jacques Cartier
  2. Cristoforo Colombo
  3. Marco Polo
  4. Hernan Cortes
  5. Vasco da Gama
  6. Fernando Magallan
  7. Francis Drake
  8. Roald Amundsen
  9. Edmund Hillary

SiensistesEdit

  1. Albert Einstein 1879-1955
  2. Charles Darwin
  3. Isaac Newton 1642-1727
  4. Galileo Galilei

InventoresEdit

  1. Henry Ford
  2. Johann Gutenberg
  3. La Frates Wright
  4. Thomas Alva Edison
  5. Bill Gates

Scrivores e filosofistesEdit

  1. Socrate
  2. Platon (sirca 427 - s. 347)
  3. Aristotele
  4. Epicuro
  5. Laozi
  6. Confuzi (s. 551 - s. 479)
  7. Sun Zi
  8. Homero
  9. Herodoto
  10. Hipocrate
  11. Vergilio
  12. Martin Luther (1483-1546)
  13. Adam Smith
  14. Karl Marx
  15. William Shakespeare
  16. Johann Wolfgang von Goethe
  17. Franz Kafka
  18. Dante Alighieri
  19. Miguel de Cervantes
  20. Immanuel Kant
  21. Victor Hugo (1802-85)
  22. René Descartes
  23. Moliere
  24. Voltaire
  25. Hans Christian Andersen
  26. Elias Lönnrot
  27. Karl Popper

RelijiosesEdit

  1. Jesus Cristos (Iexua)
  2. Zaratustra (628-551)
  3. Buda (Siddhartha Gautama)
  4. Martin Luther
  5. Martin Luther King Jr. (1929 - matada 1968)
  6. Muhammed
  7. Joseph Smith Jr.
  8. Mary Baker Eddy

Artistes e pintoresEdit

  1. Leonardo da Vinci
  2. Michelangelo Buonarroti
  3. Diego Velazquez
  4. Rembrandt van Rijn
  5. Vincent van Gogh
  6. Pablo Picasso

Matematicistes e fisicistesEdit

  1. Arcimede
  2. Pitagora
  3. Al-Khawarizmi
  4. Blaise Pascal
  5. René Descartes
  6. Carl Friedrich Gauss
  7. Isaac Newton
  8. Nicolai Lobatxevsci
  9. Albert Einstein

Xefes political e ativistesEdit

  1. Tutancamun
  2. Alexandro la Grande
  3. Julio Cesar
  4. Cleopatra
  5. Cesar Augusto
  6. William la concistor
  7. Hugues Capet de Frans
  8. Richard 1 re England)
  9. Carlo la grande
  10. Txingis Han
  11. Saladin
  12. Timur
  13. Akbar la Grande (1542 - 1605)
  14. Carlo 5 imperor de la Impero Roman Santa
  15. Elizabeth 1 rea de England
  16. Felipe 2 re de Espania
  17. Louis 14 re de Frans
  18. Napoleon Bonaparte (1769 - 1821)
  19. Shaka Zulu (1787 - 1828)
  20. Simon Bolivar (1783 - 1830)
  21. Piotr la grande tsar de Rusia
  22. Sitting Bull (1834-90)
  23. Otto von Bismarck
  24. Leon Trotsky (1879 - 1940)
  25. Vladimir Lenin
  26. Josef Stalin (mor 1953)
  27. Adolf Hitler (mor 1945)
  28. Benito Mussolini
  29. Winston Churchill ministro prima de RU (1874 - 1965)
  30. Jozef Pilsudski xef de stato de Polsca
  31. Franklin Delano Roosevelt president de SUA (1882 - 1945)
  32. Harry Truman presidente de SUA
  33. Charles de Gaulle (1890 - 1970)
  34. Kwame Nkrumah (1909 - 1972)
  35. Mao Zedong
  36. Hirohito imperor de Nion
  37. Franz Ferdinand arceduxe de Osteraic
  38. Victoria rea de Rena Unida
  39. Wilhelm 2 imperor de Deutxland
  40. Mahatma Gandhi (1869 - 1948)
  41. Margaret Thatcher ministro prima de RU (1925 - 2013)
  42. Pol Pot
  43. Martin Luther King jr.

Politicos e xefes moderna e internasionalEdit

  1. George W. Bush (Presidente 2000-2008)
  2. Gerhard Schroeder
  3. Angela Merkel
  4. Jacques Chirac
  5. Emmanuel Macron
  6. Silvio Berlusconi
  7. Kofi Annan
  8. Al Gore
  9. Nelson Mandela (1919- 2013)
  10. Tony Blair (P.M. 1997-2007)
  11. Lech Walesa
  12. Barack Obama (Presidente 2008-2016)
  13. Donald Trump (Presidente 2017-2021)
  14. Vladimir Putin
  15. Lista de Presidentes de la Statos Unida de America